Visum Turkije aanvragen

Visum op het vliegveldAls jij een vaste vakantieganger richting het warme Turkije bent, dan hoeven wij je vast niet te herinneren aan de lange en vervelende wachtrijen voor de loketten op de vluchthaven in Turkije. Ben je een nieuwe toerist richting dit heerlijke vakantieland? Dan kunnen we je vertellen dat deze wachtrijen écht geen pretje zijn. Je wilt lekker gaan relaxen, je wilt genieten van de warme zon en de prachtige gastvriendelijke mensen om je heen, maar je moet eerst een visum op de vluchthaven kopen. En geloof ons, daar was je echt niet zomaar klaar mee.

Dit was de situatie vóór november 2014, daarna zijn er wat dingen veranderd. Iedere Nederlandse toerist dient het visum op het internet aan te vragen. Dus moet jij een visum Turkije aanvragen? Dan zullen wij jou daar een handje mee helpen. Er zijn namelijk enkele stappen die je moet doorlopen om het visum aan te vragen.

Stappenplan Visum Turkije aanvragen

Stap 1: Online organisatie zoeken + betrouwbaarheid controleren

Als je eenmaal de knoop doorgehakt hebt dat je een heerlijke vakantie in Turkije wilt doorbrengen, dan moet je eerst een visum aanvragen. Dit gaat voortaan online, dus je gaat het internet op en je komt erachter dat er tientallen, misschien wel honderden online aanbieders zijn die jou willen helpen bij dit visum. Op dat moment moet je wel even oppassen, want er zitten (helaas) ook tientallen missers tussen. Deze websites laten je zien dat ze graag willen helpen, je hebt je betaling netjes afgerond, maar vervolgens komt er helemaal geen visum binnen of je hebt veel te veel betaald voor je visum. Jij in de stress, geld kwijt en je zal opnieuw een visum moeten aanvragen. Daarom raden wij je aan om de desbetreffende website te controleren op betrouwbaarheid.

Je kan de website onder meer controleren door naar de prijs van het visum te kijken. De prijs moet ongeveer 25 eur bedragen. Is hij veel goedkoper (bijv. lager dan 21 euro) dan is er een grote kans dat deze website niet helemaal te vertrouwen is. Een visum inkopen kost al ruim 19 euro, dus is het voor de aanbieders onmogelijk om deze te verkopen voor deze enkele euro’s meer.Visum regelen

Een visum hoeft ook niet veel meer te kosten dan 25 euro. Als ze voor tientallen of soms honderden euro’s meer worden aangeboden, dan klopt de website niet helemaal. Voor 25 euro kan jij een prima visum aanschaffen. Er zit namelijk geen verschil in de kwaliteit van een visum, hooguit in de extra services die de online organisaties je bieden. Wil je makkelijk naar een betrouwbare website? Bekijk dan Turkije Visum Online.

Stap 2: Persoonlijke gegevens invullen

Als je de lastigste eerste stap hebt doorlopen, dan kan je je gegevens invullen. Bij de meeste (betrouwbare) online organisaties wordt er netjes omgegaan met je gegevens. Ze worden niet verstrekt aan derden of gebruikt voor commerciële doeleinden. Hier hoef je dus niet bang voor te zijn.

Vul netjes al de gegevens in die van je gevraagd worden en vervolgens worden je gegevens opgestuurd naar de online organisatie, zodat zij de verwerking kunnen starten.

Stap 3: Visum ontvangen, controleren & printen

Stap 3 en direct de laatste stap. Houd de komende 24 uur je postvakje goed in de gaten. Hier kan jij binnen enkele uren je visum ontvangen. Het is belangrijk dat je voor de zekerheid al je gegevens controleert en tot slot de visums uitprint en meeneemt in je handbagage.

Uitzondering spoedaanvraag

Wil jij je visum Turkije aanvragen met spoed? Dan kan je dit aangeven tijdens stap 2, als je je gegevens aan het invullen bent. Je zal een kleine extra bijdragen moeten financieren, maar daarvoor heb jij je visum binnen 4 uur (of eerder) ontvangen in je online postvakje!

Zorgeloos op vakantie richting Turkije, daar willen wij jou graag bij helpen.


Comments are closed.