Kosten Visum Turkije

Vakantie naar TurkijeBestemming gekozen? Check! Overnachting geboekt? Check! Vlucht geregeld? Check! Check, check, dubbelcheck. Jij kan zorgeloos op vakantie. Maar, wacht! Heb jij het Turkse visum al geregeld? Zonder het Turkse visum kom je Turkije niet binnen. Sinds november 2014 kan je dit visum ook niet meer op de vluchthaven in Turkije regelen, dus dat moet je voordat je op vakantie gaat geregeld hebben.

Er zijn veel onduidelijkheden over de precieze kosten van het Turkse visum die je dient aan te schaffen, voordat je op vakantie gaat. Op deze website informeren wij jou volledig over alle relevante informatie die je nodig hebt om zorgeloos op reis te kunnen.

Het verplichte Turkse Visum

Waar je misschien al mee bekend was, was het feit dat je een Turks Visum moet aanvragen, wilde je Turkije binnentreden. Wij, de Nederlandse toeristen, hebben de plicht om een Turks visum aan te schaffen sinds 1997. Dat kwam doordat Nederland ook een visumplicht aanschafte voor Turkse toeristen die naar Nederland kwamen. Voorheen kon je deze visums gewoon op de vluchthaven kopen. Voordat er allerlei dingetjes veranderde, dus voor november 2014, kostte een Stempel in paspoort van TurkijeTurks Visum (omgerekend) 15 euro.

Helaas zorgde het aanvragen op de vluchthaven voor lange wachtrijen voor de loketten, tot grote irritaties van de vakantiegangers. Zij wilden gewoon richting de bestemming en wilde niet eerst nog lang in een wachtrij staan wachten. Gelukkig is dit verleden tijd door het moderne E-visum! Lees hieronder meer over het vernieuwde visum, genaamd E-visum.

Het gemoderniseerde Turkse E-visum

Sinds november 2014 is het e-visum ontdekt. Het e-visum is niets anders dan het gewone visum die je voorheen op de luchthaven kocht, alleen het oude visum koop je nu via het internet (=E-visum). Sinds november 2014 kan je het visum niet meer op de luchthaven aanschaffen, daarom ben je verplicht om de visums voor je vakantie via het internet te regelen. Veel mensen vinden deze verandering niet handig, maar eigenlijk is het alleen maar idealer geworden! Waarom?

  1. De invulformulieren zijn makkelijk in het Nederlands
  2. Je hoeft niet lang te wachten op de vluchthaven
  3. Je hebt binnen 24 uur je visum binnen (en vaak nog véél eerder)
  4. Het is binnen vijf minuten geregeld
  5. Er zijn genoeg andere betaalmogelijkheden
  6. Indien nodig kan je een spoedaanvraag aanvragen, dan ontvang je je visum binnen 4 uur
  7. Tot slot staat de online organisatie jouw hele vakantie voor je klaar!Online visumdienst

Wat zijn de kosten visum Turkije als je ze via het internet koopt? Dan kan je erop rekenen dat je 25 euro kwijt bent voor je visum. Dit kost inderdaad wat meer dan voorheen, maar daarvoor krijg je de verschillende voordelen en services (die hierboven zijn beschreven) ervoor terug. Wat vind jij? Alleen maar idealer en makkelijker geworden, toch?


Comments are closed.